keskiviikko 10. lokakuuta 2012

karhunpoika sairastaa

Hyvät uutiset! Kolmannen rekisteröinnin tulokset saapuivat, ja pääsin kaikille valitsemilleni kursseille. Kokonaisuudessaan kursseja on siis 14 krediitin arvosta, joten saan aivan itse päättää, mitä pudotan pois. Current News Topicsin droppaaminen tuntuu tällä hetkellä kaikkein houkuttelevimmalta, mutta katsastan huomenna vielä vasta lisäämäni Report Writingin - se kun on tasoa kuusi ja mahdollisesti aika haastava. Olo on tältä osin aika helpottunut, koska ehdin jo käydä läpi kaikki kauhuskenaariot siitä, kuinka joutuisin menemään CJL:n toimistoon neuvottelemaan itselleni lisää krediittejä tai pahimmassa tapauksessa ottamaan kursseja, jotka menisivät intressieni ja aikataulujeni kanssa ristiin.

Ja sit toinen iloinen yllätys: elektronisen sanakirjan saapuminen päivässä! Jo pääsin vitsailemaan, ettei mun tarvitse tästä eteenpäin liikuttaa evääkään tehdäkseni ostoksia, mutta ei hyvää ellei jotain huonoakin, sillä mun electron ei ole tuolla nähtävästi enää käypää valuuttaa. Kummallista kyllä, sillä oon aiemmin tilannut tuolta Suomeen vaikka mitä käyttäen electroniani visana, mutta nyt ei onnannut. No, lainasin sitten rinnakkaisvisaani hätätapauksessa.

Malli tosiaan XD-D4850, ilmestynyt heinäkuussa. Hinta oli mun mielestä ominaisuuksia ja uutuutta katsoen todella hyvä, 26,325 jeniä. Vielä en ole tähän kummemmin ehtinyt tutustua mutta vaikuttaa aika loistokkaalta lelulta. Oon tähän asti tosiaan pärjännyt mainiosti iPodin ilmaisappi kotoban (taitaa nykyään olla nimeltään imiwa?) avulla, jonka suurin miinus on kanjien kirjoitusmahdollisuuden uupuminen. Uusia kanjeja ja sanoja tulee täällä jatkuvasti vastaan, joten senkin puolesta elektroninen sanakirja alkoi olla välttämätön. Lisäksi tässä vaiheessa kun opinnot ovat pelkästään japaniksi, on oikeastaan järkevämpää opetella sanojen merkitys japaninkielisten selitysten avulla.


Olin tylsä ja tilasin mustan, mut ehkä jossain kohtaa innostun tota koristelemaan!

Huonot uutiset: heräsin tänä aamuna vatsatautiin, ja vaikka olinkin toiveikas siitä, että olo kohenisi päivän mittaan lääkityksen ja nesteytyksen voimalla, oli kahden luennon jälkeen vain annettava ruumiille periksi. Ensimmäinen tunti oli roolipelikurssia ja se meni vielä ihan jees (täytyi haastatella toisiaan pareittain ja myöhemmin esitellä oma pari koko luokalle), mutta Reading Out Loud -kurssin aikana alkoi tuntua niin pahalta, että olisi tehnyt mieli vaan mennä lattialle sikiöasentoon makaamaan. Sen sijaan väkerrettiin mukahauskoja puhe-esityksiä ryhmittäin. Tän osuuden päätyttyä juoksin vessaan nähdäkseni kalpeanhikiset kasvoni peilistä ja tajusin et ei tästä tuu mitään.

Mulla olisi ollut vielä Discourse Grammar in Japanese 5-6 -luento, mutta tiesin etten pystyisi keskittymään ja olemaan siellä skarppina. Asiasta teki vielä hankalamman se, että ko. kurssi kuului niihin, joita en edes käynyt katsomassa orientaatioviikolla ja jonka lisäsin toisen vaihtarin kehujen perusteella. Päätin siis odottaa opettajan saapumista, jotta voisin selittää tilanteeni kasvotusten. Eli sen, etten päässyt viime viikolla orientaatioon, mutta rekisteröidyin kurssille onnistuneesti kolmannessa vaiheessa ja olisin tulossa jatkossakin. Tänään haluaisin kuitenkin jäädä pois luennolta, sillä oloni on niin huono. Oon ilonen että aivot pysyi tässä vaiheessa vielä sen verran skarppina, että pystyin esittämään asiani sujuvasti unohtamatta keigoa ja asiaankuuluvia fraaseja. Opettaja oli onnekseni myös todella ymmärtäväinen ja otti tietoni ylös, kaivoi laukustaan tarvitsemani monisteet ja selitti mitä mun pitäisi ensi kerraksi tehdä.

Turhauttavaa on tää jatkuva elimistön kiukuttelu muutenkin, mutta näin pahaa oloa en oo toistaiseksi täällä kokenut. Oon hyvin vahvasti fyysisesti tunteva ja kokeva ihminen, joten liikunnan puute, vähäinenkin puolikuntoisuuden tunne ja paha olo ovat vaan mulle myrkkyä. Onnellinen saan olla täällä ympärilläni olevista ihmisistä: F piti mulle seuraa kotimatkalla siltä varalta etten pyörtyisi ja Nea kävi mun puolesta kaupassa, kun parin tunnin lepokaan ei helpottanut oloa.

Huomenna intensiivijapanin välitesti heti aamuyhdeksältä ja yhteensä 7,5 tuntia luentoja. Pitäkää peukkuja et tää olo on parantunut aamuun mennessä.

5 kommenttia:

 1. Voi pikkuinen! Onks sulla ollu yhtään parempi olo?

  VastaaPoista
 2. Sen verran parempi, että pystyin sentään osallistumaan kolmelle luennolle viidestä. Aamun intensiivijapanit (9.00-12.10) jätin väliin, koska koko yö meni oksennellessa ja herätyksen aikaan olo oli edelleen ihan kauhea. Ei mulla vieläkään hyvä olo oo, enkä uskaltanut syödä mitään tänään ennen kuin tulin takas asuntolalle. Lähinnä oon juonu paljon vettä ja lisännyt siihen suolaa. Marjamehun vedin lounaaksi. Kai tää nyt kuitenkin tästä. :/

  VastaaPoista
 3. toivottavasti oot parantunut! mä olin vasta nyt tän viikonlopun suomessa ja rällästettiin (tai mä rällästin) marin kanssa lauantaina, luulin eilen aamuna olevani vatsataudissa mutt ehkä se oli jotain muuta ;) mut oli kiva paijata kissoja vaikka olin kuulemma vähän liian ilkeä (verbaalisesti) manulle.

  luen sun blogia, oon ollu vaan vähän laiska kommentoimaan, sorrrry!

  /M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon voimissain kyllä! Lauantaina vetelin jo parin tunnin lenkin keisarin hoodseilla ja pistelin poskeeni kakkua ja viintä. Ehkä se on merkki tervehtymisestä! :)

   Vatsatauti lol. Ehkä jotain muuta.

   Mulla on kissoja ikävä, yhyy.

   Ois kiva nähdä taas skypenderissä joskus!

   Poista
 4. no hyvä!!!
  joo lol (mut onneks se meni kuitenkin ohi ja olin jo sillo su iltapäivällä ihan voimissani). nyt en oo ihan varma oonko tulossa flunssaan vai en:S ehkä meen kuitenki illalla treenaamaan. tällänen semiolo kurkussa. mut parempi jos on flunssassa täl viikol ku ens vkon to meen firenzeen muutamaksi päiväksi.

  mä opetin marille et kissat tykkää (vaik se oli sitä mieltä et ne alistuu) jos niitä kantaa niskasta :D joo on ne ihania, nyt jo ikävä.

  JOO - mä oon ollu vaan niin paljon liikenteessä viime aikoina mutta ehkäpä vaikka viikonloppuna!

  VastaaPoista